Gå direkt till innehåll
Den 1 november skärper EU lagen om brandklassade fönster

Pressmeddelande -

Den 1 november skärper EU lagen om brandklassade fönster

- Vi är stolta över att äntligen kunna erbjuda våra nya brandklassade och CE-märkta produkter på marknaden. Med den nya EU-förordningen blir kravbilden väldigt tydlig och hög, vilket är bra för våra kunder och helt i linje med våra egna ambitioner. Produktutveckling och innovationsförmåga är ett viktigt nav i vår verksamhet som ständigt driver oss framåt, säger Jonas Hernborg, VD för Elitfönster AB.

Den 1 november 2019 träder EU-förordningen i kraft som innebär att det blir lagkrav på att brandklassade fönster och dörrar måste vara CE-märkta inom EU och i Norge. Krav på CE-märkta brandprodukter innebär även att produktionsprocessen ska valideras en gång per år av tredje part. Elitfönster erbjuder fyra produktfamiljer med ett brett utbud som uppfyller kraven – Elitfönster Vision, Original Alu, Harmoni 2+1 samt Harmoni 3-glas.

Upp till 30 års garanti, energibesparing genom låga U-värden, prisvärdhet, låg miljöpåverkan och löpande förbättring genom produktutveckling är viktiga delar i Elitfönsters satsning för att fortsätta utveckla sin marknadsledande position. Läs mer om Elitfönsters brandklassade produkter på www.elitfonster.se 

Ämnen

Kategorier


Elitfönster AB är med sitt breda sortiment Sveriges ledande fönstertillverkare med snart 100-åriga småländska traditioner. Elitfönster, som ingår i börsnoterade Inwido-koncernen, omsatte cirka 1,9 miljarder kronor under 2017. Företaget har cirka 1 000 anställda och finns representerat över hela Sverige. 

Kontakter

Anna Maria Lingmerth

Anna Maria Lingmerth

Presskontakt Marknadschef 073-960 89 07

Om Elitfönster

Elitfönster är Sveriges ledande fönstertillverkare, med 100 år av småländsk hantverkstradition och verksamhet över hela landet. Bolaget, som har ca 950 anställda, ingår i Inwido-koncernen och hade 2022 en omsättning på 2,3 miljarder kronor. Elitfönster står för enkelhet, hållbarhet och kvalitet – på småländska.

Elitfönster
Brogårdsgatan 1
57438 Vetlanda
Sverige