Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Diplomat lanserar underhållsset för ytterdörrar för att effektivare behålla utseende och funktion

Diplomat, ett varumärke i Inwidokoncernen, lanserar nu ett underhållsset för ytterdörrar, som innehåller allt man behöver för att sköta sina dörrar så att de bättre behåller såväl utseende som funktion.

- Att agera hållbart och ansvarsfullt är viktigt för oss, säger Mariette Lindsjö, Marknads- och Innovationschef för Diplomat, en del av Inwidokoncernen. Genom att utbilda våra konsumenter hur man på bästa sätt tar hand om sin dörr och erbjuda produkter för effektivt underhåll, håller dörrarna ännu längre med bibehållen kvalitet.

Det är i huvudsak två saker som det är viktigt att se efter på sina dörrar, oavsett vilken typ av dörr man har:

  • att dörrens ytskikt är helt
  • att dörren är ren

Att ytskiktet är helt innebär att det inte ska vara några hål i dörrens översta lager, vilket oftast är färglagret. Om det uppstår en spricka är det viktigt att så fort som möjligt fylla den med ny färg.

Att dörren är ren är inte bara viktigt för att den ska se snygg ut, smutsen kan också förstöra dörrens ytskikt. Därför ska lister och dekorspår torkas med jämna mellanrum.

För att underhålla dörrens funktion ska låscylindern sprayas med låsspray samt gång-järnen och dörrbromsen smörjas med fett kontinuerligt.

Instruktioner om hur man på bästa sätt underhåller sina dörrar finns på diplomatdörrar.se. Där finns även skötselråd för samtliga typer av dörrar.

Diplomats underhållsset för dörrar innehåller låsspray, smörjfett samt vaxdukar och finns att köpa i de flesta större byggmaterialbutiker och på elitfönster.se.

För mer information vänligen kontakta: Mariette Lindsjö, Marketing & Innovation Director Elitfönster AB, tel +46 (0)70-00 20 114, mariette.lindsjo@elitfonster.se

Ämnen

Kategorier


Elitfönster AB är med sitt breda sortiment Sveriges ledande fönstertillverkare med snart 100-åriga småländska traditioner. Elitfönster, som ingår i börsnoterade Inwido-koncernen, omsatte cirka 1,9 miljarder kronor under 2017. Företaget har cirka 1 000 anställda och finns representerat över hela Sverige. 

Kontakter

Anna Maria Lingmerth

Anna Maria Lingmerth

Presskontakt Marknadschef 073-960 89 07

Om Elitfönster

Elitfönster är Sveriges ledande fönstertillverkare, med 100 år av småländsk hantverkstradition och verksamhet över hela landet. Bolaget, som har ca 950 anställda, ingår i Inwido-koncernen och hade 2022 en omsättning på 2,3 miljarder kronor. Elitfönster står för enkelhet, hållbarhet och kvalitet – på småländska.

Elitfönster
Brogårdsgatan 1
57438 Vetlanda
Sverige