Gå direkt till innehåll
Andreas Alexandersson och Angelica Lindblad är båda skyddsombud på Växjökontoret och är nöjda med att Elitfönster har valt att investera i RedLocker.
Andreas Alexandersson och Angelica Lindblad är båda skyddsombud på Växjökontoret och är nöjda med att Elitfönster har valt att investera i RedLocker.

Pressmeddelande -

Elitfönster erbjuder gratis mensskydd på alla sina arbetsplatser

Elitfönster har inlett ett samarbete med företaget RedLocker och utrustar nu samtliga arbetsplatser i Lenhovda, Vetlanda och Växjö med automater för gratis mensskydd.

– Vi vill vara med och bidra till ett mer jämställt samhälle och se till att alla kan känna sig bekväma på våra arbetsplatser. Genom att erbjuda gratis mensskydd till våra medarbetare, kan vi både främja trivsel och verka för att normalisera mens, säger Victoria Ersson HR-chef på Elitfönster.

RedLocker har utvecklat automater för kostnadsfria mensskydd till olika verksamheter, där ett digitalt lås styr att endast en tampong eller binda kan tas ut åt gången. I och med samarbetet mellan RedLocker och Elitfönster finns nu automater tillgängliga för alla medarbetare på samtliga arbetsplatser i Lenhovda, Vetlanda och Växjö.

Kostnadsfria mensskydd till alla kvinnor

RedLocker grundades 2018 som ett UF-företag av de unga entreprenörerna Clara Lidman och Liza Eriksson, med visionen att alla kvinnor ska ha tillgång till kostnadsfria mensskydd. RedLocker har sedan tidigare samarbeten med bland annat gym, skolor och muséer.

– Att vi på RedLocker har fått möjligheten att arbeta med just Elitfönster för att de ska kunna erbjuda fria mensskydd till sina anställda genom våra smarta distributionslösningar, känns både viktigt och ärofyllt! Vi är stolta över vårt samarbete i en fråga som handlar om att skapa morgondagens jämställda arbetsplats. Jag tror att denna grundläggande och självklara förutsättning som mensskydd faktiskt är, kommer att bli en standard för den som vill skapa en hållbar arbetsmiljö, säger Liza Eriksson, grundare och VD på RedLocker.

Andreas Alexandersson och Angelica Lindblad är båda skyddsombud på Växjökontoret och är nöjda med att företaget väljer att investera i ett initiativ som detta.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Elitfönster är Sveriges ledande fönstertillverkare, med nästan 100 år av småländsk hantverkstradition och verksamhet över hela landet. Bolaget, som har ca 950 anställda, ingår i Inwido-koncernen och hade 2022 en omsättning på 2,3 miljarder kronor. Elitfönster står för enkelhet, hållbarhet och kvalitet – på småländska.

Kontakter

Anna Maria Lingmerth

Anna Maria Lingmerth

Presskontakt Marknadschef 073-960 89 07

Om Elitfönster

Elitfönster är Sveriges ledande fönstertillverkare, med 100 år av småländsk hantverkstradition och verksamhet över hela landet. Bolaget, som har ca 950 anställda, ingår i Inwido-koncernen och hade 2022 en omsättning på 2,3 miljarder kronor. Elitfönster står för enkelhet, hållbarhet och kvalitet – på småländska.

Elitfönster
Brogårdsgatan 1
57438 Vetlanda
Sverige