Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Elitfönster lanserar fönster med extra stort ljusinsläpp

Elitfönster, hela Sveriges fönster, lanserar Elitfönster Vision. Åter flyttar marknadsledaren Elitfönster gränsen för vad marknaden kan erbjuda i maximal prestanda genom en kombination av större ljusinsläpp och förbättrade energivärden.

- Vi har lyssnat på både konsumenter och arkitekter, och de är tydliga med vad de vill ha: mer dagsljus! Därför är det med glädje som vi nu presenterar ett trä-aluminium fönster som med unikt smala bågar maximerar glasytans del av fönstret, och det samtidigt som vi pressat energivärdet maximalt, säger Henrik Hjalmarsson, VD för Inwido Sverige.

Med produktfamiljen Vision har Elitfönster kombinerat genuint svenskt fönsterhantverk med modern design. Ett Elitfönster Vision vridfönster i storlek 11x13 har en glasyta som är nästan 10 procent större än ett standardfönster. Den nya bågen är symmetriskt lika smal runt om vilket ger ett elegant och modernt visuellt intryck. På öppningsbara fönster har Elitfönster Vision inga synliga infästningar i stängt läge vilket gör att fönstret naturligt och smakfullt smälter in i byggnaden.

Elitfönster har dessutom utmanat fysikens lagar genom att inte bara få den smäckra bågen att stabilt bära upp en stor glasyta generellt, utan även att bära ett kraftigare glaspaket för att samtidigt förbättra fönstrets energivärde. Med 48 mm isolerglas har U-värdet i Vision-serien kunnat pressas ned till 0,8. Elitfönster Vision är både P-märkt och energimärkt samt har 30 års rötskyddsgaranti.

Elitfönster Vision-serien är konstruerad med en trästomme med utvändig aluminiumbeklädnad och finns som vridfönster, altandörr, sidhängt och överkantshängt fönster samt fönster med fast karm, med respektive utan blindbåge. Elitfönster Komfort, det smarta uppkopplade handtaget, finns som tillval.

För mer information vänligen kontakta: Mariette Lindsjö, Marketing & Innovation Director Inwido Sverige, tel +46 (0)70-00 20 114. mariette.lindsjo@inwido.se

Ämnen

Taggar


Inwido Sverige är en del av Inwidokoncernen, som är Europas största leverantör av fönster och en av de ledande leverantörerna av dörrar. Inwido Sverige marknadsför starka varumärken som bland annat Elitfönster, Hajom, SnickarPer, Hemmafönster, Diplomat, Outline och ERA Fönster. Inwido Sverige omsatte cirka 2,1 miljarder kronor under 2016 och har cirka 1 100 anställda. Huvudkontoret ligger i Vetlanda och produktionen sker vid åtta fabriker vid fem orter; Lenhovda, Vetlanda, Hånger, Hajom och Väröbacka. För mer information se www.inwido.se

Presskontakt

Thomas Hagström

Thomas Hagström

Presskontakt Marknadschef Sverige 076-141 48 44
Elitfönster AB's växel

Elitfönster AB's växel

Presskontakt Måndag- fredag 07.30.16-30 (lunch 12-13) Tel: 010 - 451 40 00

Relaterat material