Gå direkt till innehåll
Elitfönster lanserar Svanenmärkta fönster

Pressmeddelande -

Elitfönster lanserar Svanenmärkta fönster

Elitfönster lanserar nu Svanenmärkta fönster i sin fönsterfamilj Elitfönster Harmoni ECO. De miljömärkta modellerna går under produktnamnet Elitfönster Harmoni ECO Plus.

- Vi är mycket glada över att Elitfönster fått denna Svanenmärkning, säger Henrik Hjalmarsson, VD för Inwido Sverige-Norge, där Elitfönster ingår. För Inwido är det prioriterat att agera hållbart och ansvarsfullt. Vår långsiktiga hållbarhetsfilosofi är att ge mer än vi tar – det vi förbrukar ska på sikt leda till fler värden i form av till exempel minskad klimatpåverkan, återvunna material, säkrare arbetsplatser, bättre livskvalitet för konsumenterna samt avkastning till aktieägarna.

Elitfönster Harmoni ECO Plus är en inåtgående fönstermodell som har goda energi-
egenskaper och dessutom är Svanenmärkt. För att bli miljömärkt enligt Svanen ställs krav i alla led – på råvaror, produktion, användning och återvinning.

Svanen är Nordens officiella miljömärke och drivs på uppdrag av regeringen, utan bransch- eller vinstintresse. Syftet med Svanenmärkningen är att hjälpa konsumenter att välja de ur miljösynpunkt bästa produkterna på marknaden. Svanenmärkningen är Sveriges mest välkända miljömärke. I en nordisk marknadsundersökning (YouGov) svarade 96 procent av konsumenterna att de kände igen Svanenmärket.

För mer information kontakta gärna: Mariette Lindsjö Marketing & Innovation Director Inwido Sverige-Norge, tel +46 (0)70-00 20 114, mariette.lindsjo@inwido.se

Ämnen

Kategorier


Inwido Sverige är en del av Inwidokoncernen, som är Europas största leverantör av fönster och en av de ledande leverantörerna av dörrar. Inwido Sverige marknadsför starka varumärken som bland annat Elitfönster, Hajom, SnickarPer, Diplomat, Outline och ERA fönster. Affärsområdet Inwido Sverige-Norge omsatte cirka 2,3 miljarder kronor under 2017. Antalet anställda i Sverige uppgår till cirka 1 100 anställda och huvudkontoret ligger i Vetlanda. Produktionen sker vid åtta fabriker vid fem orter; Lenhovda, Vetlanda, Bankeryd, Hånger och Hajom.

Kontakter

Anna Maria Lingmerth

Anna Maria Lingmerth

Presskontakt Marknadschef 073-960 89 07

Om Elitfönster

Elitfönster är Sveriges ledande fönstertillverkare, med 100 år av småländsk hantverkstradition och verksamhet över hela landet. Bolaget, som har ca 950 anställda, ingår i Inwido-koncernen och hade 2022 en omsättning på 2,3 miljarder kronor. Elitfönster står för enkelhet, hållbarhet och kvalitet – på småländska.

Elitfönster
Brogårdsgatan 1
57438 Vetlanda
Sverige