Gå direkt till innehåll
Elitfönster På Plats har under en längre tid gjort en betydande utveckling gällande kvalitetssäkring.
Elitfönster På Plats har under en längre tid gjort en betydande utveckling gällande kvalitetssäkring.

Pressmeddelande -

Elitfönster På Plats först ut i Sverige med att lansera certifierat montage

Elitfönster, en ledande aktör inom fönsterbranschen, presenterar nu tillsammans med sitt servicekoncept Elitfönster På Plats Sveriges enda certifierade fönstermontage. Som första företag i Sverige erbjuder Elitfönster På Plats ett tryggt val för kunden genom ett helhetskoncept, som inkluderar både högkvalitativa produkter och certifierad montering av tredje part.

– Certifierat montage är en garant för att våra kunder får den bästa möjliga upplevelsen vid sina fönsterbyten. Genom tydliga och väldefinierade processer säkerställer vi att varje steg i installationen görs på ett korrekt och säkert sätt, säger Martin Ternsjö, Vice VD på Elitfönster På Plats.

  Ett unikt certifikat från RISE

  Elitfönster På Plats har under en längre tid gjort en betydande utveckling gällande kvalitetssäkring. Under flera år har de interncertifierat sina montörer och nu tar de nästa steg med hjälp av den oberoende innovationspartnern RISE, Sveriges forskningsinstitut, som nyligen har utfärdat ett certifikat för Elitfönster På Plats monteringsprocess. Detta innebär att kvaliteten på både montörerna och montaget säkerställs.

  Certifikatet från RISE innebär att Elitfönster På Plats har implementerat strukturerade processer för att hantera alla aspekter av fönsterbytet - från förberedelser och installation till efterföljande kundnöjdhet. Genom att erbjuda en standardiserad och kvalitetssäkrad montageprocess kan företaget presentera en trygg kundupplevelse från start till mål.

  Kostsamma konsekvenser av felaktigt montage

  Genom att välja en leverantör med certifierat montage får kunden alltså en extra trygghet och försäkring om att deras fönster kommer att vara korrekt installerade och fungera som de ska under en lång tid framöver. Ett felaktigt montage av nya fönster kan nämligen snabbt bli kostsamt. Ett fönster som håller hög kvalitet men som monteras fel kan till exempel leda till att värme eller kyla sipprar ut ur huset. Detta kan öka energiförbrukningen och leda till högre värmekostnader. Om fönstret inte är tätt monterat kan även vatten och fukt tränga in i väggen och orsaka fuktskador och rötskador på byggnadsmaterialen vilket kan resultera i dyra reparationer.

  Montaget som utförs av Elitfönster På Plats montörer innebär även en 3-årig garanti som kompletterar produkternas upp till *30 åriga garanti.

  Vill driva branschen framåt

  Elitfönster På Plats har valt att certifiera sin monteringsprocess främst för att kunna erbjuda marknaden en ny dimension av trygghet. Men en avgörande anledning har även varit att driva branschen framåt.

  Reiner Remnemark, Montagechef på Elitfönster På Plats förklarar:

  Elitfönster På Plats sätter nu ribban högt genom att erbjuda ett certifierat montage. Detta är ett stort steg framåt för branschen och visar på vårt engagemang för att erbjuda en komplett och certifierad kundlösning. Vi ser positivt på om flera aktörer på marknaden hakar på eftersom det höjer nivån på kvaliteten i hela branschen.

   För mer information, vänligen besök Elitfönster På Plats (www.elitfonsterpaplats.se).

   * https://www.elitfonsterpaplats.se/om-elitfonster-pa-plats/vart-ansvar/garantier/ ).

   Ämnen

   Kategorier

   Regioner


   Elitfönster är Sveriges ledande fönstertillverkare, med nästan 100 år av småländsk hantverkstradition och verksamhet över hela landet. Bolaget, som har ca 950 anställda, ingår i Inwido-koncernen och hade 2022 en omsättning på 2,3 miljarder kronor. Elitfönster står för enkelhet, hållbarhet och kvalitet – på småländska.

   Kontakter

   Anna Maria Lingmerth

   Anna Maria Lingmerth

   Presskontakt Marknadschef 073-960 89 07
   Martin Ternsjö

   Martin Ternsjö

   Vice VD Elitfönster På Plats 072-515 16 59

   Om Elitfönster

   Elitfönster är Sveriges ledande fönstertillverkare, med 100 år av småländsk hantverkstradition och verksamhet över hela landet. Bolaget, som har ca 950 anställda, ingår i Inwido-koncernen och hade 2022 en omsättning på 2,3 miljarder kronor. Elitfönster står för enkelhet, hållbarhet och kvalitet – på småländska.

   Elitfönster
   Brogårdsgatan 1
   57438 Vetlanda
   Sverige