Gå direkt till innehåll
Ekolutions visningshus, Brunnshög i Lund.
Ekolutions visningshus, Brunnshög i Lund.

Pressmeddelande -

Elitfönster samarbetar med Ekolution för att stödja det hållbara framtida boendet

Elitfönster samarbetar med Ekolution för att stödja det hållbara, klimatsmarta hemmet för framtidens boende. Elitfönster Vision Komfort finns nu installerade i Ekolutions visningshus på Brunnshög utanför Lund som invigs imorgon den 18 januari 2019.

Elitfönster Vision Komfort ingår i Elitfönsters senaste produktfamilj Vision med maximalt insläpp av dagsljus och med smarta, uppkopplade handtag som ger säkerhet, kontroll och ett bekvämare liv hemma. Samtidigt skapar fönstret möjligheter att minska energianvändningen genom att husets funktioner kan styras enklare och effektivare även på distans.

- Att agera hållbart och ansvarsfullt är viktigt för en branschledare som Elitfönster, säger Henrik Hjalmarsson VD för Elitfönster AB, en del av Inwidokoncernen. Det ger oss möjligheter att bidra positivt till samhället, samtidigt som det ger affärsfördelar. Ekolutions hållbara byggmetod är innovativt och miljömässigt intressant, och vi menar att det är angeläget att stödja den sortens aktiviteter inom vår bransch.

Ekolution erbjuder ett miljövänligt och förnyelsebart alternativt till dagens byggnadsmaterial. Det är i första hand ett modulsystem av prefabricerade paneler som består av en träkonstruktion som fylls med HampaKalk, vilket är grunden i Ekolutions produkter och skapar deras miljöprofil och unika egenskaper.

- Vi välkomnar Elitfönsters engagemang i hållbart boende och vår verksamhet, säger Remi Loren VD, för Ekolution AB. Vi delar samma vision om framtidens hållbara boende där naturliga material och uppkopplade lösningar går hand i hand.

För mer information kontakta gärna: Mariette Lindsjö Marketing & Innovation Director Elitfönster AB, tel +46 (0)70-00 20 114, mariette.lindsjo@elitfonster.se

Ämnen

Kategorier


Elitfönster AB är med sitt breda sortiment Sveriges ledande fönstertillverkare med snart 100-åriga småländska traditioner. Elitfönster, som ingår i börsnoterade Inwido-koncernen, omsatte cirka 1,9 miljarder kronor under 2017. Företaget har cirka 1 000 anställda och finns representerat över hela Sverige. 

Kontakter

Anna Maria Lingmerth

Anna Maria Lingmerth

Presskontakt Marknadschef 073-960 89 07

Om Elitfönster

Elitfönster är Sveriges ledande fönstertillverkare, med 100 år av småländsk hantverkstradition och verksamhet över hela landet. Bolaget, som har ca 950 anställda, ingår i Inwido-koncernen och hade 2022 en omsättning på 2,3 miljarder kronor. Elitfönster står för enkelhet, hållbarhet och kvalitet – på småländska.

Elitfönster
Brogårdsgatan 1
57438 Vetlanda
Sverige