Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Elitfönster stödjer ungdomsprojektet Våga Vinna

Elitfönster inleder nu ett samarbete med Svenska MMA-förbundet (SMMAF) och samhällsprojektet Våga Vinna. Projektet hjälper socialt utsatta barn och ungdomar i Västerås, att genom aktiviteter och dialog finna en meningsfull vardag och på så sätt förebygga utanförskap.

- Elitfönster vill ge barn och ungdomar möjlighet till ljusare framtidsutsikter genom sport och aktiviteter med fokus på integration och hälsa. Samarbetet med Svenska MMA-förbundet passar mycket väl in i detta mål. Vi kommer att stödja SMMAF:s verksamhet på olika sätt, till exempel genom att arrangera utbildningar inom social hållbarhet och integration för de aktiva. Det behövs nya sätt för att nå ut till ungdomar och vi tror på MMA-sporten som en förenande mötesplats, säger Jonas Hernborg, VD för Elitfönster AB.

- Våga Vinna är ett oerhört viktigt samhällsinitiativ och vi är mycket glada över att Elitfönster blir samarbetspartner. Vi vill ge ungdomarna i Våga Vinna något att tro på, och framförallt, att de har någon som är engagerad i dem, säger Peter Schramm, kommersiell chef för SMMAF.

Elitfönsters samarbetsavtal med SMMAF ska bidra till verksamhetens mål att skapa en mötesplats som verkar för ökad social hållbarhet, integration och innovation. Våga Vinna finns för nuvarande i Västerås och på grund av stort intresse har beslutet tagits att starta projektet i nya städer till hösten. Projektet inleddes 2018 i samarbete med BRIS, för att i första hand hjälpa och utbilda barn och ungdomar som i unga år hamnat i ett utanförskap. Läs mer om organisationen SMMAF och deras aktiviteter på www.smmaf.se.

För mer information kontakta gärna: Thomas Hagström, Produkt- och Marknadschef för Elitfönster AB, tel +46 (0)76 141 48 44, thomas.hagstroem@elitfonster.se

Ämnen

Kategorier


Elitfönster är med sitt breda sortiment Sveriges ledande fönstertillverkare med snart 100-åriga småländska traditioner. Elitfönster, som ingår i börsnoterade Inwido-koncernen, omsatte cirka 1,9 miljarder kronor under 2018. Företaget har cirka 1 000 anställda och finns representerat över hela Sverige.

Kontakter

Anna Maria Lingmerth

Anna Maria Lingmerth

Presskontakt Marknadschef 073-960 89 07

Om Elitfönster

Elitfönster är Sveriges ledande fönstertillverkare, med 100 år av småländsk hantverkstradition och verksamhet över hela landet. Bolaget, som har ca 950 anställda, ingår i Inwido-koncernen och hade 2022 en omsättning på 2,3 miljarder kronor. Elitfönster står för enkelhet, hållbarhet och kvalitet – på småländska.

Elitfönster
Brogårdsgatan 1
57438 Vetlanda
Sverige