Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Elitfönster varslar 50 medarbetare om uppsägningar

Det senaste årets kostnadsökningar, i kombination med stigande räntor och en orolig omvärld har lett till en vikande trend för nybyggnation i hela landet. För Elitfönster har det resulterat i minskad orderingång. För att anpassa verksamheten har bolaget idag varslat 50 medarbetare om uppsägning.

En nedgång av orderingången i kombination med den vanliga säsongsanpassningen har gjort att beslut om varsel har fattats. Elitfönster har under förmiddagen informerat om att 50 medarbetare varslas om uppsägning. Varslet omfattar 25 kollektivanställda i fabriken i Lenhovda och 20 kollektivanställda och 5 tjänstemän i Vetlanda.

Det är alltid oerhört tråkigt att behöva skiljas från medarbetare. Men vi måste anpassa vår produktion till rådande förutsättningar för att kunna vara en hållbar och lönsam verksamhet över tid. Vi kommer nu att arbeta för att hitta bra lösningar tillsammans med våra fackliga förhandlingsparter, säger Jonas Hernborg VD på Elitfönster.

  Förhandlingar med fackliga parter kommer att inledas snarast och eventuella uppsägningar beräknas vara genomförda under första kvartalet 2023.

  Framtidssäkring

  Trots nedgången ser VD Jonas Hernborg framåt ett stort behov för företagets produkter och tjänster.

  Det finns stora behov av renovering, energieffektivisering och fler bostäder. Vi kommer fortsätta bygga Elitfönster för att vara väl rustade för att hjälpa våra kunder på bästa sätt i framtiden likväl som att göra Elitfönster till en ännu bättre arbetsplats, säger Jonas Hernborg VD på Elitfönster.

   Elitfönster omsatte cirka 2 miljarder kronor under 2021 och har cirka 1000 anställda i Vetlanda, Lenhovda och Växjö i Småland.

   Ämnen

   Kategorier

   Regioner


   Elitfönster är Sveriges ledande fönstertillverkare, med nästan 100 år av småländsk hantverkstradition och verksamhet över hela landet. Bolaget, som har ca 1000 anställda, ingår i Inwido-koncernen och hade 2021 en omsättning på 2 miljarder kronor. Elitfönster står för enkelhet, hållbarhet och kvalitet – på småländska.

   Kontakter

   Jonas Hernborg

   Jonas Hernborg

   VD VD för Elitfönster AB 0703 – 94 98 59 Elitfönsters hemsida
   Anna Maria Lingmerth

   Anna Maria Lingmerth

   Presskontakt Marknadschef 073-960 89 07

   Om Elitfönster

   Elitfönster är Sveriges ledande fönstertillverkare, med 100 år av småländsk hantverkstradition och verksamhet över hela landet. Bolaget, som har ca 950 anställda, ingår i Inwido-koncernen och hade 2022 en omsättning på 2,3 miljarder kronor. Elitfönster står för enkelhet, hållbarhet och kvalitet – på småländska.

   Elitfönster
   Brogårdsgatan 1
   57438 Vetlanda
   Sverige