Gå direkt till innehåll
 Elitfönster investerar för en levande landsbygd

Pressmeddelande -

Elitfönster investerar för en levande landsbygd

Elitfönster har rekordinvesterat och förstärker sitt engagemang i den regionala tillväxten och landsbygdsutvecklingen. De strategiska investeringarna har bland annat resulterat i en ny, högautomatiserad hyvel, anslutning till Byggföretagens Färdplan 2045, samarbete med Njudungsgymnasiet i Vetlanda och en ny detaljerad miljö- och hållbarhetsplan. Satsningarna är viktiga led i att öka företagets framtida konkurrenskraft och säkerställa arbetstillfällen i regionen.

Under covid-19-pandemin har Elitfönster, Sveriges största fönstertillverkare och en av Vetlandas viktigaste arbetsgivare, utmanats i sin viktiga roll som stöttepelare för regionens tillväxt och landsbygdsutvecklingen. Genom att tidigt bestämma sig för att genomföra sin hittills största investering, 55 miljoner kronor, i en ny, högautomatiserad hyvel och därtill investera interna resurser i utarbetningen av en ny miljö- och hållbarhetsplan tar företaget ställning och visar på en positiv framtidsvision.

Elitfönsters resa från ett lokalt snickeri till en branschledande fönstertillverkare visar att företag kan behålla livskraften, utvecklas och växa oavsett geografisk placering eller närhet till kompetenstäta områden. Genom att samarbeta och stötta det lokala näringslivet och samtidigt investera strategiskt i den egna verksamheten såväl som i kompetensförsörjning och en miljövänlig samt hållbar utveckling visar vi vägen för andra stora aktörer på landsbygden, säger Jonas Hernborg, vd Elitfönster

Lokal kompetensförsörjning
Elitfönster är, som Sveriges största fönstertillverkare och en viktig aktör i Europas branschledande fönsterkoncern, i kontinuerligt behov av utbildad personal. Företaget har därför inlett ett samarbete med Njudungsgymnasiet i Vetlanda. Detta för att säkerställa kompetensförsörjningen, förstärka den lokala förankringen, få eleverna att stanna på orten efter avslutad utbildning och i förlängningen bidra till en levande landsbygd. Samarbetet innebär praktik och sex månaders visstidsanställning för utvalda elever som läser det industritekniska programmet med inriktning trä.

Digitalisering
Investeringar i digitalisering är en del av Elitfönsters miljö- och hållbarhetsplan och en absolut nödvändighet för att kunna behålla företagets ledande position. Att kunna möta framtidens krav på snabba och sömlösa kund- och leverantörsupplevelser och direkt bidra till målet på netto nollutsläpp av växthusgaser 2045 är en lokal, regional och nationell angelägenhet.

Elitfönster har sina rötter i regionen och investerar för framtiden. Att kunna säkra arbetstillfällen i dessa tider och samtidigt utveckla våra produkter och tillverkningsprocesser med fokus på miljö- och hållbarhet känns som en självklarhet och ett ansvar vi gärna tillskriver företaget, avslutar Jonas Hernborg, vd Elitfönster

För ytterligare information:
Jacob Creutz, Presskontakt
073-445 95 25
jacob.creutz@spoilconcept.se

Thomas Hagström, Marknadschef
076-127 46 78
thomas.hagstrom@elifonster.se

Relaterade länkar

Ämnen


Elitfönster AB är med sitt breda sortiment Sveriges ledande fönstertillverkare med snart 100-åriga småländska traditioner. Elitfönster, som ingår i börsnoterade Inwido-koncernen, omsatte cirka 1,9 miljarder kronor under 2017. Företaget har cirka 1 000 anställda och finns representerat över hela Sverige. 

Presskontakt

Thomas Hagström

Thomas Hagström

Presskontakt Marknadschef Sverige 076-141 48 44
Elitfönster AB's växel

Elitfönster AB's växel

Presskontakt Måndag- fredag 07.30.16-30 (lunch 12-13) Tel: 010 - 451 40 00

Relaterat material