Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Fräsch design och efterfrågad funktion i nya dörrar från Diplomat

Inwido Sveriges dörrvarumärke Diplomat utökar sortimentet med flera nya dörrar i fräsch design och efterfrågad funktion. Bland nyheterna finns Diplomat Altan Alu, en helglasad altandörr med samma nivå på säkerhet och stabilitet som en standarddörr.

- Människor vill ha mer dagsljus in i sina hem, för att trivas och må bra. Både egna studier, där vi intervjuat konsumenter, samt andra vi tagit del av pekar på behovet av mer ljus. Samtidigt är det en utmaning att kombinera det med en fullgod säkerhet i en dörr. Det har vi löst med nya Diplomat Altan Alu, säger Mariette Lindsjö, Marketing & Innovation Director på Inwido Sverige.

Diplomat Altan Alu är den första altandörren i helglas med full ytterdörrsfunktionalitet. Med den nya dörren har Diplomat inte kompromissat någonstans för att tillgodose det moderna hushållets krav. Samtidigt som den helglasade dörren ger ett flödande ljusinsläpp har den konstruerats för att möta samma krav på säkerhet och stabilitet som en standardytterdörr. Diplomat Altan Alu finns nu även som pardörr och kan beställas i 12 kulörer som standard.

Vega, Vilda och Vanja är namnen på en ny serie ytterdörrar i stilren design från Diplomat. Ytterdörren är central för en byggnads karaktär och ger huset dess personlighet samt möjlighet till förnyelse. De tre systrarna i serien har alla ett gemensamt vackert rutmönster. Vega är en tät trädörr medan Vilda och Vanja har vertikala långsmala glaskassetter för ljusinsläpp. Dörrarna finns i standardvit och ytterligare sex kulörer som tillval.

- Med den nya dörrfamiljen utökar vi designutbudet ytterligare så att varje hushåll ska kunna hitta sin egen personliga stil i Diplomats sortiment, säger Mariette Lindsjö.

För mer information vänligen kontakta: Mariette Lindsjö, Marketing & Innovation Director Inwido Sverige, tel +46 (0)70-00 20 114, mariette.lindsjo@inwido.se

Ämnen

Taggar


Inwido Sverige är en del av Inwidokoncernen, som är Europas största leverantör av fönster och en av de ledande leverantörerna av dörrar. Inwido Sverige marknadsför starka varumärken som bland annat Elitfönster, Hajom, SnickarPer, Hemmafönster, Diplomat, Outline och ERA Fönster. Inwido Sverige omsatte cirka 2,1 miljarder kronor under 2016 och har cirka 1 100 anställda. Huvudkontoret ligger i Vetlanda och produktionen sker vid åtta fabriker vid fem orter; Lenhovda, Vetlanda, Hånger, Hajom och Väröbacka. För mer information se www.inwido.se

Presskontakt

Thomas Hagström

Thomas Hagström

Presskontakt Marknadschef Sverige 076-141 48 44
Elitfönster AB's växel

Elitfönster AB's växel

Presskontakt Måndag- fredag 07.30.16-30 (lunch 12-13) Tel: 010 - 451 40 00

Relaterat material

Relaterade nyheter