Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Inwido deltar i projekt för att utveckla smart och multifunktionellt solskydd

Inwido Sverige/Norge stödjer och är en aktiv del av projektet Smarta Multifunktionella Glas, vars uppgift är att utforska möjligheterna att kombinera och styra olika funktioner i glas.

- Det finns en mängd tekniker som ger olika möjliga funktioner i glas och som är mer eller mindre mogna för kommersialisering. Smarta Multifunktionella Glas ska utforska vad som händer när man kombinerar dem och hur man kan utnyttja dem på bästa sätt, säger Jerry Eriksson, forskare på RISE som leder projektet.

Projektet fokuserar på en multifunktionell solskyddsprodukt att integreras i fönster, fasader och bilrutor. Det ger marknaden nya unika funktioner och ligger i linje med samhällets långsiktiga mål för energibesparing och hållbara lösningar. Målet är att slutprodukten ska kunna implementeras i såväl system för byggnadsautomation som i lösningar för smarta hem.

- Vi på Inwido är mycket glada över att kunna vara en del av detta forskningsprojekt, säger Henrik Hjalmarsson, VD för Inwido Sverige/Norge. Glaset är centralt i utvecklingen av framtidens fönster, vilket skapar möjligheter inom allt från energibesparingar till smarta funktioner som förbättrar livet hemma.

RISE, Research Institutes of Sweden, är koordinator för projektet, som i övrigt består av Inwido Sverige/Norge, ChromoGenics AB, Hancap AB, Solibro Research AB, Vasakronan AB och Volvo Personvagnar AB. Projektet är finansierat av det strategiska innovationsprogrammet Smartare Elektroniksystem som är en gemensam satsning mellan Vinnova, Formas och Energimyndigheten.

Ämnen

Taggar


www.inwido.se

Inwido Sverige är en del av Inwidokoncernen, som är Europas största leverantör av fönster och en av de ledande leverantörerna av dörrar. Inwido Sverige marknadsför starka varumärken som bland annat Elitfönster, Hajom, SnickarPer, Hemmafönster, Diplomat, Outline och ERA fönster. Affärsområdet Inwido Sverige/Norge omsatte cirka 2,3 miljarder kronor under 2017. Antalet anställda i Sverige uppgår till cirka 1 100 anställda och huvudkontoret ligger i Vetlanda. Produktionen sker vid åtta fabriker vid fem orter; Lenhovda, Vetlanda, Bankeryd, Hånger och Hajom.

Presskontakt

Thomas Hagström

Thomas Hagström

Presskontakt Marknadschef Sverige 076-141 48 44
Elitfönster AB's växel

Elitfönster AB's växel

Presskontakt Måndag- fredag 07.30.16-30 (lunch 12-13) Tel: 010 - 451 40 00

Relaterat material