Gå direkt till innehåll
Inwido i Vetlanda ger elva nyanlända en unik möjlighet  genom arbetspraktik

Pressmeddelande -

Inwido i Vetlanda ger elva nyanlända en unik möjlighet genom arbetspraktik

Inwido i Vetlanda hjälper elva nyanlända flyktingar genom arbetspraktik vid företagets produktionsanläggningar. De har fått en unik möjlighet att komma in i samhället snabbare, lära sig det svenska språket ytterligare och samtidigt fått nyttig arbetslivserfarenhet.

Elva nyanlända flyktingar från länder som Syrien, Somalia och Eritrea får just nu arbetspraktik på Inwidos produktionsanläggningar i Vetlanda. Genom samarbete med Arbetsförmedlingen i Vetlanda har nyanlända personer fått möjligheten till arbetspraktik efter avslutad SFI-utbildning (Svenska För Invandrare). Inwido visade tidigt intresse av att kombinera samhällsnytta med en unik möjlighet att knyta kontakter med människor som har olika bakgrund inom hantverk. Samtliga praktikanter har tidigare arbetat som bland annat snickare, aluminiumbearbetare och möbelsnickare.

- Vi såg en unik möjlighet att göra en lokal insats för nyanlända som kommit till Vetlanda från krigshärjade länder. För oss betyder det mycket att flyktingar får goda förutsättningar till en trygg tillvaro i det svenska samhället och nyttig arbetslivserfarenhet samtidigt. Därför har vi nu erbjudit en grundlig utbildning i tillverkningsprocessen av fönster och tillhandahöll mentorer som hjälpte dem på vägen, säger Mikael Carleson, VD för Inwido Sverige.

Praktikanterna har arbetat heltid hos Inwido och fick under arbetspraktiken en unik inblick i olika delar utav produktionsprocessen i Vetlanda, som innehåller mycket hantverk. Initiativet från Inwido kommer att fortsätta. Den enskilde arbetssökande kan gå på arbetspraktik i högst tre månader och få aktivitetsstöd eller utvecklingsersättning under tiden.

- Att tillverka fönster hos oss är ett hantverk, som de nu får möjlighet att lära sig. Förhoppningsvis får vi genom detta initiativ även möjlighet att anställa ny kompetent personal, som även bidrar till mångfalden i vårt företag, säger Mikael Carleson.

För mer information, vänligen kontakta:

Mikael Carleson, VD, Inwido Sverige

+46 (0)72 222 33 31

mikael.carleson@inwido.se

Ämnen

Taggar


Inwido Sverige är en del av Inwidokoncernen, som är Europas största leverantör av fönster och en av de ledande leverantörerna av dörrar. Inwido Sverige marknadsför starka varumärken som bland annat Elitfönster, Hajom, SnickarPer, Hemmafönster, Diplomat, Outline och ERA fönster. Inwido Sverige omsatte cirka 2,2 miljarder kronor under 2015 och har cirka 1 100 anställda. Huvudkontoret ligger i Vetlanda och produktionen sker vid åtta fabriker vid fem orter; Lenhovda, Vetlanda, Hånger, Hajom och Väröbacka. För mer information se www.inwido.se

Presskontakt

Thomas Hagström

Thomas Hagström

Presskontakt Marknadschef Sverige 076-141 48 44
Elitfönster AB's växel

Elitfönster AB's växel

Presskontakt Måndag- fredag 07.30.16-30 (lunch 12-13) Tel: 010 - 451 40 00

Relaterat material

Relaterade nyheter