Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Inwido skriver avtal med Botildenborg i Malmö för att bidra till ökad social hållbarhet

Inwidos svenska verksamhet har skrivit ett femårigt samarbetsavtal med Botildenborg i Malmö för att bidra till verksamhetens mål att skapa en mötesplats som verkar för ökad social hållbarhet, integration och innovation.

- Inwido vill ge barn och unga möjlighet till ljusare framtidsutsikter och samarbetet med Botildenborg passar mycket väl in i detta mål, säger Håkan Jeppsson, VD och koncernchef för Inwido. I samarbetet kommer vi att bidra med fönster och dörrar till huset samt vara delaktiga i och stötta Botildenborgs verksamhet på olika sätt, till exempel genom att förlägga möten och konferenser där samt ha utbildningar inom social hållbarhet och integration.

Botildenborg är en anrik herrgård mitt i Rosengård i Malmö, ett stenkast från moskén och kyrkan. För närvarande rustas huset upp med målet att starta upp verksamheten under hösten 2018. Det övergripande målet är att Botildenborg ska bli ”Sveriges ledande plats för ett hållbart samhälle”.

- Att samarbeta med näringslivet betyder mycket för oss och för hela Rosengård. Vi välkomnar de företag som vill engagera sig i området och utveckla hållbarhetsfrågor, säger Lena Friblick grundare och verksamhetsledare för Botildenborg.

- Inwido bidrar med att rädda huset Botildenborg med vackra dörrar från Diplomat och fönster från Elitfönster och ser på så sätt till att husets själ finns kvar, vilket möjliggör sociala innovationer och ungdomsverksamhet. Vi är mycket glada att Inwido i framtiden kommer att finnas med i vår hållbarhetsverksamhet, säger Lena Friblick.

För mer information vänligen kontakta: Mariette Lindsjö, Marketing & Innovation Director Inwido Sverige, tel +46 (0)70-00 20 114, mariette.lindsjo@inwido.se 

Ämnen

Taggar


Inwido Sverige är en del av Inwidokoncernen, som är Europas största leverantör av fönster och en av de ledande leverantörerna av dörrar. Inwido Sverige marknadsför starka varumärken som bland annat Elitfönster, Hajom, SnickarPer, Hemmafönster, Diplomat, Outline och ERA fönster. Affärsområdet Inwido Sverige/Norge omsatte cirka 2,3 miljarder kronor under 2017. Antalet anställda i Sverige uppgår till cirka 1 100 anställda och huvudkontoret ligger i Vetlanda. Produktionen sker vid åtta fabriker vid fem orter; Lenhovda, Vetlanda, Bankeryd, Hånger och Hajom. För mer information se www.inwido.se

Presskontakt

Thomas Hagström

Thomas Hagström

Presskontakt Marknadschef Sverige 076-141 48 44
Elitfönster AB's växel

Elitfönster AB's växel

Presskontakt Måndag- fredag 07.30.16-30 (lunch 12-13) Tel: 010 - 451 40 00

Relaterat material