Gå direkt till innehåll
Inwidos dörrvarumärke Diplomat breddar sitt sortiment mot projektmarknaden

Pressmeddelande -

Inwidos dörrvarumärke Diplomat breddar sitt sortiment mot projektmarknaden

Inwidos varumärke för dörrar, Diplomat, har på ett omfattande sätt breddat sitt sortiment för så kallade institutionsdörrar, primärt riktade mot projektmarknaden. Breddningen har framför allt gjorts inom så kallade klassade dörrar och genom en utökning av de tillval som kan göras.

- Nybyggnationen och därmed större projekt ökar kraftigt i Sverige, det finns ett ökande behov av institutionsdörrar och bara under det första kvartalet i år ökade marknaden för denna produkt väsentligt, säger Mikael Carleson, VD för Inwido Sverige. Vår försäljning av oklassade dörrar ökade under första kvartalet med hela 43 procent jämfört med första kvartalet 2016, även klassade dörrar ökade starkt med 17 procent.

Produktbreddningen innebär att Inwido Sverige kan erbjuda fler produkter inom klassade dörrar, det vill säga som klarar fler typer av ljud- och brandkrav, samt tillhandahålla fler tillval, främst vad gäller glas, fanér, laminat och kantlister.

- I och med det nya, breddade produktsortimentet kan Inwido Sverige erbjuda dörrar och fönster för hela projekt på ett helt annat sätt än tidigare, säger Mikael Carleson. Vi strävar efter att vara en komplett leverantör till projektmarknaden och är nu väldigt nära det målet. 

För mer information kontakta gärna: 

Mikael Carleson, VD, Inwido Sverige

+46 (0)72 222 33 31

mikael.carleson@inwido.se

Ämnen

Taggar


Inwido Sverige är en del av Inwidokoncernen, som är Europas största leverantör av fönster och en av de ledande leverantörerna av dörrar. Inwido Sverige marknadsför starka varumärken som bland annat Elitfönster, Hajom, SnickarPer, Hemmafönster, Diplomat, Outline och ERA fönster. Inwido Sverige omsatte cirka 2,2 miljarder kronor under 2015 och har cirka 1 100 anställda. Huvudkontoret ligger i Vetlanda och produktionen sker vid åtta fabriker vid fem orter; Lenhovda, Vetlanda, Hånger, Hajom och Väröbacka. För mer information se www.inwido.se

Presskontakt

Thomas Hagström

Thomas Hagström

Presskontakt Marknadschef Sverige 076-141 48 44
Elitfönster AB's växel

Elitfönster AB's växel

Presskontakt Måndag- fredag 07.30.16-30 (lunch 12-13) Tel: 010 - 451 40 00

Relaterade nyheter