Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Smarta fönster gör ditt hem tryggare

Är fönstret stängt? Glömde barnen stänga altandörren? Är strykjärnet på? Genom en helt ny lösning från Elitfönster kan du i mobilen enkelt och smidigt se hur ditt hus har det när du själv inte är hemma. Tryggt och bekvämt på samma gång!

Under hösten lanserar Elitfönster en helt ny funktion som gör hemmet både tryggare och bekvämare;; Elitfönster Komfort. Ett flexibelt system som i sin basfunktion består av ett handtag och en magnet med sensor samt en smartbox som pratar med hemmets router.

– Du monterar enkelt handtag och sensor på fönstret och kopplar in smartboxen, som samlar in information och vidarebefordrar den till en app på din mobil. Sedan kan du se om fönstren är stängda eller inte även när du inte är hemma, säger Henrik Hjalmarsson, VD, Inwido Sverige.

Sensorn kan också sättas på ytterdörren eller garagedörren, vilket ytterligare ökar trygg- heten. En annan funktion är att du kan koppla på en klimatsensor för att följa temperatur och luftfuktighet i hemmet. Dessutom kan du styra lamporna genom att koppla på väggut- tagen och på så sätt tända och släcka när du vill. Handtagen fungerar idag på Elitfönster Original, men längre fram kommer de finnas tillgängliga för flera fönstertyper.

I slutet av december kommer Elitfönster Original med ett fönster där handtag och sensor är integrerade från början. Efterfrågan ökar på den här typen av innovationer och nu blir den tillgänglig för fler på ett enkelt sätt. Det är bekvämt och tryggt att ha koll på dörrar och fönster även när du är borta. 

För mer information, kontakta:

Henrik Hjalmarsson, VD, Inwido Sverige 

076-846 20 46 

henrik.hjalmarsson@inwido.se 

Ämnen

Taggar


Inwido Sverige är en del av Inwidokoncernen, som är Europas största leverantör av fönster och en av de ledande leverantörerna av dörrar. Inwido Sverige marknadsför starka varumärken som bland annat Elitfönster, Hajom, SnickarPer, Hemmafönster, Diplomat, Outline och ERA fönster. Inwido Sverige omsatte cirka 2,1 miljarder kronor under 2016 och har cirka 1 100 anställda. Huvudkontoret ligger i Vetlanda och produktionen sker vid åtta fabriker vid fem orter; Lenhovda, Vetlanda, Hånger, Hajom och Väröbacka. För mer information se www.inwido.se

Presskontakt

Thomas Hagström

Thomas Hagström

Presskontakt Marknadschef Sverige 076-141 48 44
Elitfönster AB's växel

Elitfönster AB's växel

Presskontakt Måndag- fredag 07.30.16-30 (lunch 12-13) Tel: 010 - 451 40 00

Relaterade nyheter