Gå direkt till innehåll
Anna Maria Lingmerth är ny marknadschef för Elitfönster.
Anna Maria Lingmerth är ny marknadschef för Elitfönster.

Pressmeddelande -

Anna Maria Lingmerth är ny marknadschef för Elitfönster

Anna Maria Lingmerth är ny marknadschef för Elitfönster. Hon får ett helhetsansvar för Elitfönster AB och systerbolagen Diplomat Dörrar AB samt Outline ABs varumärken, marknadsföring och kommunikation. Anna Maria tillträdde tjänsten den 3e oktober och blev då även en del i konsumentdivisionens ledningsgrupp.

– Elitfönster är marknadsledande i Sverige och har ett starkt varumärke som jag ser fram emot att förvalta och utveckla, säger Anna Maria.

Anna Maria Lingmerth har lång erfarenhet av att strategiskt och operativt utveckla och förädla starka varumärken. Anna Maria besitter också stor kunnighet i att digitalisera kundresor. Närmast kommer hon från en roll som marknadschef på OBOS och har dessförinnan även arbetat på Kärnhem där hon som marknads- och försäljningschef bidrog till företagets starka tillväxt. 2017 vann hon den norska OBOS-koncernens innovationspris för det digitala tillvalsverktyget ”Designwebben”. Hon var även tidig med att införa digital avtalssignering i branschen. Ett viktigt uppdrag på Elitfönster blir att utveckla företagets digitala närvaro i en traditionell bransch.

– Jag är stolt och glad över att få vara med på den spännande digitala utvecklingsresa där tekniken ska användas för att förenkla för oss och våra kunder, säger Anna Maria.

Ett viktigt uppdrag framöver blir också att synliggöra de hållbarhetsinitiativ som Elitfönster gör menar Anna Maria:

– Jag är imponerad över engagemanget och kompetensen som finns inom företaget att vara drivande i miljö- och hållbarhetsfrågor i branschen. Detta vill jag verkligen lyfta fram.

Med en bakgrund i husbranschen är hon en stor tillgång för Elitfönster säger VD Jonas Hernborg:

– Jag är mycket glad över att välkomna Anna Maria Lingmerth som ny marknadschef för Elitfönster och Diplomat Dörrar. Anna Maria har en lång erfarenhet av att jobba med varumärkesfrågor och kommer att ha en viktig roll i det fortsatta arbetet med att stärka våra varumärken och erbjudanden, säger Jonas Hernborg, VD.

Anna Maria Lingmerth efterträder före detta marknadschefen Tomas Hagström som gått vidare till bolag inom Midaq-koncernen.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Elitfönster är Sveriges ledande fönstertillverkare, med nästan 100 år av småländsk hantverkstradition och verksamhet över hela landet. Bolaget, som har ca 1000 anställda, ingår i Inwido-koncernen och hade 2021 en omsättning på 2 miljarder kronor. Elitfönster står för enkelhet, hållbarhet och kvalitet – på småländska.

Kontakter

Anna Maria Lingmerth

Anna Maria Lingmerth

Presskontakt Marknadschef 073-960 89 07

Om Elitfönster

Elitfönster är Sveriges ledande fönstertillverkare, med 100 år av småländsk hantverkstradition och verksamhet över hela landet. Bolaget, som har ca 950 anställda, ingår i Inwido-koncernen och hade 2022 en omsättning på 2,3 miljarder kronor. Elitfönster står för enkelhet, hållbarhet och kvalitet – på småländska.

Elitfönster
Brogårdsgatan 1
57438 Vetlanda
Sverige