Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Inwido förvärvar Pro Tec Vinduer i Danmark

Inwido, norra Europas största leverantör av fönster- och dörrlösningar, har idag förvärvat samtliga aktier i det danska fönsterföretaget Pro Tec Vinduer. Förvärvet stärker Inwidos position på den danska marknaden och förväntas skapa betydande möjligheter för både expansion och synergier med Inwidos existerande verksamheter.

Pro Tec, som grundades av Bjarne Haulrik 1993, säljer och producerar fönster och dörrar i trä/aluminium och trä/glasfiber för de danska och engelska marknaderna. Produkterna har en stark position framförallt bland arkitekter och mindre entreprenadföretag inom industrisegmentet. Speciellt intressant är hur lösningarna integreras med fasaden på ett innovativt sätt.

- Pro Tecs sortiment av fönster och dörrar ligger rätt i tiden genom sin design, energieffektivitet och flexibilitet. Förvärvet stärker vårt erbjudande i Danmark och på övriga marknader i Europa, säger Håkan Jeppsson, VD och koncernchef för Inwido.

Pro Tec har cirka 140 anställda och produktionen sker vid fabriken i Holstebro, Danmark. Försäljningen under 2010 uppgick till ca MDKK 170. Förvärvet förväntas resultera i betydande synergier och skapa goda tillväxtmöjligheter.

- Med marknadsledande positioner skapas förutsättningar för oss att öka människors välbefinnande, vilket är vår mission. Förvärvet av Pro Tec passar väl in i våra satsningar på nya och innovativa produkter, avslutar Håkan Jeppsson.

Förvärvet förutsätter godkännande av berörda konkurrensmyndigheter.

För mer information vänligen kontakta:
Inwido AB
Håkan Jeppsson, VD och koncernchef Tel: 010-451 45 51, 070-550 15 17
Jonna Opitz, Kommunikationsdirektör Tel: 010-451 45 58 eller 0722 11 90 10 E-post: jonna.opitz@inwido.com

Om Inwido
Inwido är norra Europas ledande leverantör av innovativa, miljövänliga, träbaserade fönster och dörrar. Företaget har verksamhet i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Polen, Ryssland, Storbritannien och Irland samt exporterar till ett stort antal länder. Koncernen marknadsför ett 20-tal starka, lokala varumärken som bland annat Elitfönster, SnickarPer, Hajom, Outline, Tiivi, Pihla, Diplomat och Sokolka. Inwido har ca 3 800 anställda och omsatte under 2010 drygt 5,1 miljarder kronor. Huvudkontoret är placerat i Malmö. För mer information se www.inwido.se

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Anna Maria Lingmerth

Anna Maria Lingmerth

Presskontakt Marknadschef 073-960 89 07

Om Elitfönster

Elitfönster är Sveriges ledande fönstertillverkare, med 100 år av småländsk hantverkstradition och verksamhet över hela landet. Bolaget, som har ca 950 anställda, ingår i Inwido-koncernen och hade 2022 en omsättning på 2,3 miljarder kronor. Elitfönster står för enkelhet, hållbarhet och kvalitet – på småländska.

Elitfönster
Brogårdsgatan 1
57438 Vetlanda
Sverige