Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nu lanseras Elitfönster Snörledare - en liten innovation med stor betydelse

Elitfönster lanserar nu Elitfönster Snörledare som motverkar kondens mellan fönstrets glasrutor, där persienn är monterad mellan glasen. Från den 1 januari 2019 kommer alla fönster från Elitfönster som har persienn mellan fönsterglasen, att levereras med Elitfönster Snörledare. Snörledaren kommer även att säljas separat för användning på redan monterade fönster.

- Detta är en produkt som vi är ensamma om på marknaden och som vi har skyddat med patent, säger Henrik Hjalmarsson VD för Elitfönster AB, en del av Inwidokoncernen. Funktionen i sig är väldigt enkel, men genial! Det handlar om att hindra att luft tränger in mellan glasrutorna i fönstret via hålet till mellanglaspersiennen – en till synes obetydlig produkt, men med mycket stora positiva effekter.

Elitfönster Snörledare täpper till det hål där snöret till persiennen går in i fönstret. Det innebär att minimalt med luft kommer in mellan rutorna och att eventuell kondens mellan glasen motverkas.

Från den 1 januari 2019 kommer Elitfönsters samtliga fönster som har persienn
mellan fönsterglasen, att levereras med Elitfönster Snörledare. Snörledaren kommer även att kunna köpas separat i Elitfönsters webbshop; butik.elitfönster.se, för 149 kronor
inklusive moms.

För mer information kontakta gärna: Mariette Lindsjö Marketing & Innovation Director Elitfönster AB, tel +46 (0)70-00 20 114, mariette.lindsjo@elitfonster.se

Ämnen

Kategorier


Elitfönster AB är med sitt breda sortiment Sveriges ledande fönstertillverkare med snart 100-åriga småländska traditioner. Elitfönster, som ingår i börsnoterade Inwido-koncernen, omsatte cirka 1,9 miljarder kronor under 2017. Företaget har cirka 1 000 anställda och finns representerat över hela Sverige. 

Kontakter

Anna Maria Lingmerth

Anna Maria Lingmerth

Presskontakt Marknadschef 073-960 89 07

Om Elitfönster

Elitfönster är Sveriges ledande fönstertillverkare, med 100 år av småländsk hantverkstradition och verksamhet över hela landet. Bolaget, som har ca 950 anställda, ingår i Inwido-koncernen och hade 2022 en omsättning på 2,3 miljarder kronor. Elitfönster står för enkelhet, hållbarhet och kvalitet – på småländska.

Elitfönster
Brogårdsgatan 1
57438 Vetlanda
Sverige