Gå direkt till innehåll
Snabb pay off för Elitfönsters mångmiljoninvestering

Pressmeddelande -

Snabb pay off för Elitfönsters mångmiljoninvestering

För 1,5 år sedan genomförde Inwido och Elitfönster en rekordinvestering på 55 miljoner kronor för att installera en högautomatiserad hyvel i sin fönsterproduktion. Investeringen har slagit väl ut och redan idag har man kunnat justera den beräknade tiden för pay off. Hyveln är Elitfönsters garant för ökad effektivitet, bättre flexibiliteten och minskat spill – en investering i teknisk höjd och utveckling.

Investeringen i en högautomatiserad hyvel genomfördes med huvudsyftet att möta kunders exakta behov och kunna styra produktionen mer effektivt. Dessutom kunde företaget förbättra sin kundorderstyrning och fick direkt en högre grad av bearbetning och arbetsmoment i en och samma maskin samt förenklad materialhantering.

– Den strategiskt viktiga investeringen i en högautomatiserad hyvel gav oss möjlighet att kunna styckeproducera fönster i olika storlekar och utföranden, med högre kvalitet, effektivare arbetssätt och ökad hållbarhet med mindre spill. Idag ser vi att investeringen genomfördes i exakt rätt tid och medförde att vi stod rustade i en tid då en överraskande Covid-19-pandemi fick människor att stanna upp och satsa mer pengar på sina hem. Detta visade sig ganska snabbt i våra orderstockar och har hjälpt till när vi justerat tiden för pay off, säger Jonas Hernborg, vd Elitfönster

Nu planerar Elitfönster för ett flertal nära förestående investeringar inom utvecklingsområden som produktion, logistik och produktinnovation. Det kommer även att ske viktiga investeringar i strategiska områden som bl.a. digitalisering och ökad marknadsföring, för att fortsätta utveckla Sveriges ledande fönstertillverkare med marknadens bästa kundanpassade fönsterlösningar inom komfort, inomhusklimat och trygghet.

Ämnen

Kategorier


Elitfönster AB är med sitt breda sortiment Sveriges ledande fönstertillverkare med snart 100-åriga småländska traditioner. Elitfönster, som ingår i börsnoterade Inwido-koncernen, omsatte cirka 1,9 miljarder kronor under 2017. Företaget har cirka 1 000 anställda och finns representerat över hela Sverige. 

Kontakter

Anna Maria Lingmerth

Anna Maria Lingmerth

Presskontakt Marknadschef 073-960 89 07

Om Elitfönster

Elitfönster är Sveriges ledande fönstertillverkare, med 100 år av småländsk hantverkstradition och verksamhet över hela landet. Bolaget, som har ca 950 anställda, ingår i Inwido-koncernen och hade 2022 en omsättning på 2,3 miljarder kronor. Elitfönster står för enkelhet, hållbarhet och kvalitet – på småländska.

Elitfönster
Brogårdsgatan 1
57438 Vetlanda
Sverige