Gå direkt till innehåll
Stäng ute tjuven med Elitfönster

Pressmeddelande -

Stäng ute tjuven med Elitfönster

Under 2020 anmäldes 14 700 bostadsinbrott vilket är oroväckande, men det kan också ses som en indikation på att vi behöver bli bättre på att försvåra det för tjuven och förebygga att inbrott sker i våra hem. Med Elitfönsters inbrottsklassade produkter i motståndsklass RC2, enligt SS-EN 1627, ökar säkerheten markant och du skyddar ditt hem mot påhälsning av ovälkomna gäster.*

De flesta inbrott sker dagtid. Det är vanligast under semestertider och högtider som påsk, midsommar och jul. Det är också vanligare med inbrott under vinterhalvåret när det är som mörkast. Många försöker skydda sig från inbrott genom att få det att se ut som om någon är hemma, men det finns andra saker du kan göra för att öka tryggheten i ditt hem.

Hårda tester
Med inbrottsklasserna RC2N eller RC2 ser konsumenten till att få ett ökat skydd mot inbrott. Styrkan sitter i konstruktionen som har inre förstärkningar och extra skyddsplåtar på känsliga ställen. Produkterna har genomgått ett flertal hårda tester enligt EN 1627 hos RISE; som exempelvis statisk belastning, dynamisk påverkan och manuellt angreppstest med verktyg.

Lamellglas som extra säkerhet
Klassning enligt RC2N med produktens alla förstärkningar eller RC2 för extra säkerhet där även glaset uppgraderas med ett lamellglas som uppnår P4A (Elitfönster Original Alu samt Elitfönster Original Alu Objekt) gör det mycket svårt för inbrottstjuven att krossa glaset och ta sig in den vägen. Provningarna för dessa klasser omfattar bland annat belastningstester på glas, infästningar och låspunkter samt manuella angreppstester.

Vi vill att våra kunder ska känna sig trygga i sitt val av Elitfönster. Vår erfarenhet och erkänt höga kvalitet på produkterna ger de bästa förutsättningarna för säkra hem och adderar man sedan inbrottsförstärkning till detta så har man gjort det väldigt svårt, om inte omöjligt, för tjuven att ta sig in. Vi vill alltid ligga steget före och tittar hela tiden på hur vi kan utveckla våra produkter för att vinna matchen mot ovälkomna besök i hemmen, säger Jonas Hernborg, vd Elitfönster.

* Det är viktigt att följa leverantörens instruktioner noga vid montering av fönster. Genom att följa anvisningarna kommer produkten ha de egenskaper samt funktioner som den är avsedd för.

Läs mer på www.elitfönster.se

Ämnen

Kategorier


Elitfönster är Sveriges ledande fönstertillverkare, med nästan 100 år av småländsk hantverkstradition och verksamhet över hela landet. Bolaget, som har ca 1000 anställda, ingår i Inwido-koncernen och hade 2020 en omsättning på 1,8 miljarder kronor. Elitfönster står för enkelhet, hållbarhet och kvalitet – på småländska.


Kontakter

Anna Maria Lingmerth

Anna Maria Lingmerth

Presskontakt Marknadschef 073-960 89 07

Om Elitfönster

Elitfönster är Sveriges ledande fönstertillverkare, med 100 år av småländsk hantverkstradition och verksamhet över hela landet. Bolaget, som har ca 950 anställda, ingår i Inwido-koncernen och hade 2022 en omsättning på 2,3 miljarder kronor. Elitfönster står för enkelhet, hållbarhet och kvalitet – på småländska.

Elitfönster
Brogårdsgatan 1
57438 Vetlanda
Sverige