Gå direkt till innehåll
Maher Turkie och Karin Jonsson, grundare av No2Crimes.
Maher Turkie och Karin Jonsson, grundare av No2Crimes.

Nyhet -

Elitfönster sponsrar brottsförebyggande initiativ

Barn och ungdomars hälsa och framtidsutsikter är en viktig fråga som Elitfönster engagerat sig i under lång tid, ofta genom sponsring och lokal ungdomsidrott på hemmamarknaden i Småland. Nu utökas satsningarna och Elitfönster inleder ett samarbete med den nationellt brottsförebyggande organisationen No2Crimes och Maher Turkie.

No2Crimes

No2Crimes är en brottsförebyggande organisation som verkar för ett tryggare samhälle. Organisationen arbetar med brottsförebyggande och trygghetsskapande åtgärder genom till exempel rådgivning, coachning, motivering och föreläsningar. Exempel på en av No2Crimes trygghetsskapande insatser är nattvandring där ambitionen är att skapa trygghet och motverka mot gäng- och gatuvåldet.

– Vi tror inte det finns en enkel lösning på alla problem, men allt det arbete vi gör, och de individer vi hjälper idag kommer leda till en bättre framtid, säger grundaren Maher Turkie.

Satsning i Vetlanda

No2Crimes bedriver för tillfället satsningen Ung Ledare i Velanda med ambitionen att hjälpa unga till uppdrag i samhället inom exempelvis ferie- och sommarjobb. I satsningen ingår även att hjälpa ungdomar med att skapa kontakter med näringslivet och uppmana till aktivt medlemskap i föreningar. No2Crimes arbetar också med att sammanföra ungdomar med inspiratörer och förebilder i mentorskapsprogram. 

Här jobbar vi med motivation och bemötande – så som att vara en god kompis, jämställdhet, konflikthantering, självförtroende, självkänsla, mental träning, självförsvar och framtidsvision. Detta gör vi tillsammans med inspiratörer och förebilder i form av representanter från näringslivet, föreningar och blåljuspersonal, säger Maher som är operativ chef för verksamheten. – Att företag som Elitfönster går in och stöttar verksamheten är avgörande för att den ideella organisationen kan bedrivas och utvecklas, fortsätter Maher.

– För oss är det självklart att hjälpa till och stötta sådana här viktiga initiativ. No2Crimes vision om ett hållbart samhälle bär många likhetstecken med vårt hållbarhetsarbete inom Elitfönster, då en våra viktigaste prioriteringar är HMS - Hälsa, Miljö & Säkerhet. Det innebär bland annat att arbetet på Elitfönster ska vara tryggt och säkert, fritt från hot, våld och kriminella inslag som droganvändning och att vi istället bygger en gemenskap på våra kärnvärden - hållbarhet, kvalitet, enkelt och - på småländska, säger Thomas Hagström, Marknadschef på Elitfönster.


Läs mer på www.elitfönster.se eller på www.no2crimes.se

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Elitfönster AB

Elitfönster AB

Presskontakt Måndag- fredag 07.30.16-30 (lunch 12-13) Tel: 010 - 451 40 00
Anna Maria Lingmerth

Anna Maria Lingmerth

Presskontakt Marknadschef 073-9608907

Om Elitfönster

Elitfönster är Sveriges ledande fönstertillverkare, med nästan 100 år av småländsk hantverkstradition och verksamhet över hela landet. Bolaget, som har ca 1000 anställda, ingår i Inwido-koncernen och hade 2021 en omsättning på 2 miljarder kronor. Elitfönster står för enkelhet, hållbarhet och kvalitet – på småländska.

Elitfönster
Brogårdsgatan 1
57438 Vetlanda
Sverige