Gå direkt till innehåll
Elitfönster har tecknat ett platinasponsorskap med välgörenhetscykellaget, Team Rynkeby.
Elitfönster har tecknat ett platinasponsorskap med välgörenhetscykellaget, Team Rynkeby.

Pressmeddelande -

Elitfönster stödjer Team Rynkebys insamling till Barncancerfonden 2023

Elitfönster har tecknat ett platinasponsorskap med välgörenhetscykellaget, Team Rynkeby. Sponsorskapet går oavkortat till Barncancerfondens arbete med att utrota barncancer.

— Barn och ungdomars hälsa är en viktig fråga som vi på Elitfönster har engagerat oss i på olika sätt under många år. Att bli platinasponsor till Team Rynkeby och bidra till deras fortsatta arbete är vi oerhört glada och stolta över. Vi tycker att det är ett helt fantastiskt projekt, säger Jonas Hernborg, VD på Elitfönster.

862,2 miljoner kronor till svårt sjuka barn

Det är den 22:e gången som Team Rynkeby cyklar till Paris för att samla in pengar till barn med cancer och deras familjer. Cykellaget består av 2 026 motionscyklister och 538 servicedeltagare fördelat på 64 lokala lag från Danmark, Sverige, Finland, Norge, Färöarna, Island, Tyskland, Schweiz och Belgien.

Utöver det att deltagarna i Team Rynkeby ska komma i form inför cyklingen till Paris så ska de också samla in pengar till Barncancerfonden. Totalt har projektet i Sverige donerat 265,9 miljoner kronor till svårt sjuka barn, där merparten har gått till Barncancerfonden.

— Huvudparten av pengarna går till att finansiera forskning inom barncancer. Barncancer är fortsatt den sjukdom som tar flest barns liv i åldrarna 1-14 år och det är allt för många barn som får allvarliga biverkningar av behandlingen, säger Paul Chronqvist Svensson, Country Manager för Team Rynkeby Sverige.

Välgörenhetscykellaget kör till Paris 8 - 15 juli 2023.

Om Team Rynkeby

Team Rynkeby är ett internationellt välgörenhetsprojekt som varje år cyklar till Paris för att samla in pengar till förmån för svårt sjuka barn. I Sverige går alla insamlade medel till Barncancerfonden och de insamlade medel som kommer in via Team Rynkeby Skolloppet går till Barnhjärnfonden.

Första året, 2002, var det 11 cyklister som cyklade. Idag är det 2 026 cyklister från: Sverige, Danmark, Norge, Finland, Färöarna, Island, Tyskland, Schweiz och Belgien som arbetar med att samla in pengar och donationer för att stödja de lokala välgörenhetsorganisationerna.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Elitfönster är Sveriges ledande fönstertillverkare, med nästan 100 år av småländsk hantverkstradition och verksamhet över hela landet. Bolaget, som har ca 1000 anställda, ingår i Inwido-koncernen och hade 2021 en omsättning på 2 miljarder kronor. Elitfönster står för enkelhet, hållbarhet och kvalitet – på småländska.

Kontakter

Jonas Hernborg

Jonas Hernborg

VD VD för Elitfönster AB 0703 – 94 98 59 Elitfönsters hemsida
Anna Maria Lingmerth

Anna Maria Lingmerth

Presskontakt Marknadschef 073-960 89 07

Relaterat innehåll

Om Elitfönster

Elitfönster är Sveriges ledande fönstertillverkare, med 100 år av småländsk hantverkstradition och verksamhet över hela landet. Bolaget, som har ca 950 anställda, ingår i Inwido-koncernen och hade 2022 en omsättning på 2,3 miljarder kronor. Elitfönster står för enkelhet, hållbarhet och kvalitet – på småländska.

Elitfönster
Brogårdsgatan 1
57438 Vetlanda
Sverige