Gå direkt till innehåll
Elitfönster sponsrar samhällsbyggande initiativ från Vetlanda till Tjernobyl

Pressmeddelande -

Elitfönster sponsrar samhällsbyggande initiativ från Vetlanda till Tjernobyl

Elitfönsters breda och generösa sponsringsprogram ska bidra till ökad social hållbarhet och jämställdhet. Företaget vill, med ett uttalat fokus på att stötta landsbygden och att ge tillbaka till det lokala; skapa en ljusare framtid för barn och unga – såväl i närområdet som utomlands via exempelvis Tjernobylbarnens Oas – en förening som hjälper utsatta barn i Vitryssland.

Elitfönsters sponsringsportfölj innehåller alla typer av samhällsaktörer - allt från stora ideella organisationer till små intresseföreningar och stiftelser. Gemensamt för alla är att de står för positiva värden och förenar folk i hälsofrämjande aktiviteter, framtidshopp och glädje. Elitfönster fortsätter hela tiden bredda portföljen och företaget spelar en viktig roll som en av Sveriges och framtidens viktigaste samhällsbyggare.

Vårt nya och riktade sponsringsprogram innehåller aktörer som är starkt förankrade i allt från det lokala idrotts- och näringslivet till kulturinstitutioner och ideella välgörenhetsorganisationer. De spelar alla en viktig roll för den levande landsbygden och skapar ett blomstrande samhälle i vilket unga vill bo och verka. Bara det senaste året har Elitfönster anställt över 200 personer och är en starkt bidragande orsak till att den småländska landsbygden hela tiden utvecklas. Vi tar vårt ansvar och gör det med glädje, Thomas Hagström, marknadschef Elitfönster.

Stöttar utsatta barn 
På Elitfönster brinner den interna stoltheten alldeles extra för svenska Tjernobylbarnens Oas - en ideell förening som hjälper utsatta barn i Ukraina. Genom att sponsra med fönster har Elitfönster möjliggjort färdigställandet av nybyggnationer och renoveringsprojekt i vilka familjer senare fått möjlighet att flytta in och känna livsviktig trygghet.

Barn och ungdomars hälsa och framtidsutsikter är en viktig fråga som vi på Elitfönster engagerat oss i på olika sätt. Vi vill bidra till en ökad social hållbarhet och jämställdhet samt bidra till att stötta forskning för att bekämpa sjukdomar som påverkar samhället i stort. Vi går in i alla sponsringsprojekt med fullt engagemang och vi hoppas att andra företag tar efter vår modell, säger Jonas Hernborg, vd Elitfönster.

Ämnen

Kategorier


Elitfönster är Sveriges ledande fönstertillverkare, med nästan 100 år av småländsk hantverkstradition. Bolaget ingår i Inwido-koncernen och hade 2020 en omsättning på 1,8 miljarder kronor. Elitfönster har cirka 1000 anställda och finns i hela landet. Man står för enkelhet, hållbarhet och kvalitet - på småländska.

Kontakter

Anna Maria Lingmerth

Anna Maria Lingmerth

Presskontakt Marknadschef 073-960 89 07

Relaterat innehåll

Om Elitfönster

Elitfönster är Sveriges ledande fönstertillverkare, med 100 år av småländsk hantverkstradition och verksamhet över hela landet. Bolaget, som har ca 950 anställda, ingår i Inwido-koncernen och hade 2022 en omsättning på 2,3 miljarder kronor. Elitfönster står för enkelhet, hållbarhet och kvalitet – på småländska.

Elitfönster
Brogårdsgatan 1
57438 Vetlanda
Sverige